GHID PENTRU EDUCAȚIA PĂRINȚILOR - GOLEA, Nicoleta; OANEȘ, Cristina; ROTH, Maria (2011)
Desi programele de educație parentală ating adeseori valorile familiilor participante, scopul lor nu este de a schimba valorile culturale cu care operează familia, ci de a stimula capacitatea familiei de a înțelege principiile unei educații familale care să privească copiii ca persoane, cu nevoi și drepturi. O soluție pentru a evita conflictul valorilor dintre profesioniști și părinți este centrarea pe formarea de competențe parentale care susțin și încurajează dezvoltarea copiilor și împlinirea potențialităților acestora. Scopul educației părinților devine astfel acela de a sprijini părinții să-și dezvolte priceperile parentale și încrederea în propriile forțe si să îmbunătățească capacitățile lor de a-și îngriji copiii și de a-i sprijini.