ȚARA BÂRSEI. STUDIU DE GEOGRAFIE REGIONALĂ - POP, Ana Maria (2012)
Rigoarea, echilibrul și concizia sunt cele trei atribute esențiale ale analizelor efectuate, dar și a stilului elevat folosit într-o construcție logică menită a reliefa un sistem teritorial unic în structura și funcțiile sale. Confruntată cu numeroase probleme generate de interfețele etnice și culturale, de subiectivismul unor abordări anterioare, autoarea reușește apelând la adevărul istoric și realitățile terenului să ofere o imagine veridică a evoluției uni spațiu geografic recunoscut prin complexitatea sa.