OBIECTE DIN MATERIALE NATURALE - DULAMĂ, Maria Eliza; CRIŞAN, Gabriela Ileana (2012)
Lucrarea include obiecte diverse care pot fi realizate în mod creativ de către copii din materiale naturale (ghindă, castane, conuri de brad, alune, nuci). Prin realizarea unor obiecte similare celor prezentate aici, copiii îşi pot dezvolta potenţialul creativ, gândirea creativă, gândirea laterală, simţul practic şi simţul estetic. Ei descoperă modele şi subiecte noi şi creează compoziţii originale prin combinarea tehnicilor învăţate, a materialelor naturale, a formelor diferite, a culorilor, ţinând cont de armonia şi acordurile cromatice. Copiii au oportunitatea de a valorifica materiale naturale care au fost folosite în mod tradiţional de sute şi mii de ani de către oameni, dar pentru a realiza produse cu aspect modern. Ei învaţă să utilizeze tehnici tradiţionale, dar şi tehnici şi unelte moderne.