A TANÁRKÉPZÉS FEJŐDÉSI IRÁNYAI A 21. SZÁZADBAN - BIRTA-SZEKELY, Noemi (2013)
A tanári alapképzés az utóbbi évtizedben gyökeresen megváltozott. a szociális és gazdasági változások újraértelmezték az iskolával és a tanárokkal szembeni elvárásokat és követelményeket. Az új igényekre világszerte újabb reformtörekvések próbáltak válaszolni. A könyvben az olvasó a tanárképzés elméleti elemzése mellett az általános pedagógia elméleti és gyakorlati képzés konstruktív pedagógiai megközelítésével találkozik. Az alapozó iskolai gyakorlat olyan javaslat az általános pedagógiai alapképzés keretében, mely figyelembe veszi mind a konstruktív paradigmáknak a tudás kialakulására vonatkozó elméleteit, mind a tanárképzéssel szemben támasztott társadalmi kihívásokat.