CANON ȘI LIBERTATE - ÎMPĂRTĂȘIREA CONTINUĂ DIN EXPERIENȚA BISERICII - VLAICU, Patriciu Dorin (2013)
Lucrarea de față a fost realizată din dorința de a aduce câteva clarificări asupra rolului tradiției canonice în viața Bisericii, rol considerat eminamente pastoral-misionar. Comunitatea eclezială se hrănește continuu din tot ceea ce a primit ca dar și mărturie de la generațiile anterioare, iar încadrarea canonică a vieții bisericești este în primul rând o punere în evidență a mijloacelor de care Biserica dispune pentru manifestarea ei în această lume.Titlul ne trimite la două noțiuni fundamentale pentru asumarea vieții în Hristos: canonul și libertatea.