PROF. UNIV. DR. GRIGOR P. POP: LA OPT DECENII DE VIAȚĂ ȘI ACTIVITATE (1933-2013) - POP, P. Grigor (2013)
Născut în deceniul patru al secolului trecut, Domnul prof. univ. dr. Pop P. Grigor a parcurs şi trăit toate evenimentele derulate de atunci încoace, care l-au marcat din copilărie şi până către zilele noastre: a receptat mesajul şi impactul, nu numai educaţional, al perioadei de până în 1944, a crescut şi a parcurs anii şcolii, în condiţiile unui mediu rural, în cadrul unei familii numeroase, în care s-au simţit efectele trecerii de la un sistem social-economic la altul, cu totul străin, mai ales la ţară; a parcurs toate etapele formării, cu tenacitate, dar şi cu pasiune şi dăruire, din momentul când vocaţia geografică a devenit o certitudine, motivând implicarea prin dorinţa de consacrare profesională şi apoi impunerea, în mediul academic universitar, ca dascăl şi cercetător.