PSIHOLOGIA EDUCAȚIEI. TEME FUNDAMENTALE - STANCIU, Ionuț Dorin (2013)
Prin urmare, scopul principal al acestei lucrări este să prezinte și să explice o serie de teme de psihologie, utile pentru formarea viitoarelor cadre didactice sau a altor persoane care vor lucra în instruire și formare, precum și studenților înscriși la cursuri de psihologia educației. Mai mult, autorul a dorit o prezentare concisă și la obiect a acestor teme, accesibilă îndeosebi acelor profesioniști care parcurg programe de formare în educație condensate și de scurtă durată. Selecția temelor cele mai relevante a fost extrem de dificilă pentru că nu există un răspuns facil la întrebarea ce este și ce nu este relevant într-o sală de curs, din perspectivă psihologică? Ce anume nu ar interesa și nu ar fi util unui profesor? Cu certitudine nu se puteau elimina aspectele privind învățarea, și nici cele privind dezvoltarea. Dar nici cele privind motivația și emoția, după cum nici cele privind predarea, evaluarea sau comunicarea nu pot fi ignorate sau tratate cu mai puțină atenție.