REACȚIA DE CUPLARE ÎN CHIMIA ORGANICĂ - DE LA TEORIE LA APLICAȚII - BOGDAN, Elena; HĂDADE, Niculina Daniela; SOCACI, Crina; TEREC, Anamaria (2014)
Lucrarea "Reacţii de cuplare în chimia organică – de la teorie la aplicaţii", elaborată de un grup entuziast de cercetători organicieni de la Universitatea Babeș-Bolyai, răspunde necesităţii de informare consistentă şi rapidă a tinerilor chimiști (studenţi, doctoranzi sau cercetători) asupra unora dintre cele mai noi şi versatile reacţii din chimia organică. Această carte contribuie la formarea tinerilor cercetători în spiritul promovării metodelor de sinteză moderne din chimia organică şi îi încurajează în alegerea cu prioritate în strategiile de acces la diverse structuri ţintă (care pot fi dintre cele mai complexe) a celor mai performante reacţii, printre care se regăsesc şireacţiile de cuplare descrise în această lucrare.