ȚĂRILE DIN ROMÂNIA CA TERITORII DE PROIECT - COCEAN, Pompei; FILIMON, Luminița (2014)
Ideea „ţărilor” din România ca „teritorii de proiect” s-a născut ca o continuare firească a introspecţiei realizate în timpul stagiului de doctorat asupra unuia dintre aceste spaţii (Ţara Beiuşului) şi, implicit, asupra dificultăţilor şi oportunităţilor cu care se confruntă comunităţile locale, mai ales cele rurale, în găsirea propriului drum, după aderarea la Uniunea Europeană. Decantarea celor acumulate pe parcursul analizei regionale a Ţării Beiuşului, pe de o parte, a născut, în timp, dorinţa firească de a transfera în beneficiul comunităţii locale ideile relevate în timpul cercetării realizate.