PETROMETALOGENIE - ABORDARE GEOPROCESUALA - MÂRZA, Ioan (2014)
Cartea reprezintă o sinteză valoroasă, rod a unei munci stăruitoare şi perseverente începută prin anii 1980 la Catedra de petrometalogenie a Departamentului de Geologie de la Universitatea “Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, care a constituit, astfel, un centru redutabil de promovare şi aprofundare modernă a conceptului petrometalogen. Lucrarea confirmă sugestiv imaginea impunătoare a unui specialist renumit, apreciat totdeauna în viaţa ştiinţifică a comunităţii geologice din România şi din străinătate.