PREVENIREA CANCERULUI. CU UN STUDIU ECONOMIC COMPARAT - POPESCU, Cristian George; CHIRILĂ, Pavel (2014)
Cancerul, într-un număr important de cazuri, este rezultatul unor factori oncogeni chimici şi fizici, care acţionează în doze mici timp îndelungat. Cancerul poate fi prevenit printr-un stil de viaţă corect. Prevenţia – pentru un sistem de sănătate publică – este de 1000 de ori mai puţin costisitoare decât terapia oncologică. Numeroase studii şi observaţii empirice dovedesc importanţa stilului de viaţă ca factor etiopatogenic în cancer şi alte boli. Alimentaţia, stresul, conflictele nerezolvate, expunerea abuzivă la noxe şi la radiaţii ionizante şi electromagnetice, viaţa spirituală, consumul îndelungat de medicamente – toate aceste practici alcătuiesc ceea ce numim cu o singură sintagmă stil de viaţă.