ELEMENTE FUNDAMENTALE PENTRU FORMAREA INIȚIALĂ ȘI CONTINUĂ A CADRELOR DIDACTICE - TĂUȘAN, Liana (2016)
Evoluția și dezvoltarea societății, a lumii contemporane, depind de modul în care sistemul educațional vine în întâmpinarea cerințelor economico-sociale, prin traducerea lor în abordări educaționale, și de măsura în care produce competențe, dezvoltă resursele umane, atât sub aspectul pregătirii profesionale, cât și din perspectiva formării și dezvoltării capacităților creative, auto-formative, care să permită integrarea și adaptarea continuă a forței de muncă la permanentele evoluții științifico-tehnologice.