CAZUL JÓZSEF VENCZEL DESTINUL UNUI GUSTIAN MAGHIAR ARDELEAN - TELEGDY, Balázs (2016)
Cartea are la bază cercetarea de doctorat și are scopul de a clarifica relațiile și infuențele reciproce dintre sociologia română practicată de Școala Sociologică de la București, condusă de profesorul Dimitrie Gusti, și cercetările sociale din Transilvania, unde sociologia a fost reprezentată în primul rând de József Venczel. Ca atare cartea se încadrează în domeniul sociologie, mai precis istoria sociologiei din România.