SFÂNTA EVANGHELIE DUPĂ MATEI - ANALIZĂ ȘI EXEGEZĂ BIBLICĂ - FER, Vasile-Doru (2017)
Sunt dezbătute teme privitoare la autorul evangheliei, autenticitate, limba în care a fost redactată evanghelia, destinatarii și scopul urmărit. De asemenea sunt tratate din punct de vedere etimologic și exegetic capitole, pericope și versete din cuprinsul evangheliei la care ne referim, toate aceste aspecte având ca obiectiv o înțelegere cât mai profundă a textului și a mesajului evanghelic.