EPISTOLELE PAULINE. EXEGEZĂ ȘI TEOLOGIE - MARȚIAN, Sorin (2017)
Interpretarea textelor biblice are o importanță fundamentalăpentru credința creștină, pentru viața Bisericiiși pentru dialogul ecumenic. În ultimul timp, studiilebiblice au dobândit un avânt remarcabil și un caracterpluralist, utilizarea mai multor metode exegetice reprezentândun indiciu al dorinţei Bisericii de a se adaptanoilor condiţii sociale şi pastorale ale începutului desecol XXI. Oricare ar fi însă perspectiva metodologică, olectură a Sfintei Scripturi are un caracter adevărat creştindoar atunci când porneşte de la credinţă şi este ferită detentaţia fundamentalismului. Aşa cum susţin teologii,Sfânta Scriptură trebuie să ne fie un sprijin pentru luareaunor decizii corecte în viaţa de zi cu zi.