REFLEXIÓK A HITRŐL KÉRDÉSEK, ÉRVEK ÉS ELLENVETÉSEK AZ ALAPVETŐ HITTUDOMÁNY TÁRGYKÖRÉBEN - VIK, János (2017)
Ennek a munkának a létrejötte annak köszönhető, hogy a szerző 2009óta Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus TeológiaKarán alapképzettségének megfelelően többek között egy félévfundamentális teológiát is taníthat. A könyv ezért egyetemi jegyzetkéntmagán viseli az adott oktatási körülmény jellegzetességeit. A kötet nemtekinthető klasszikus értelemben vett tankönyvnek, hiszen az alapvetőhittudomány négy nagy kutatási területének megfelelően a szerző oktatókéntsem tárgyalhatja módszeresen az összes releváns témát, mindenterületre egy-egy oktatási félévet szánva. A témák olyan jellegű válogatásávalés feldolgozásával találkozunk itt sokkal inkább, amely tükröziannak a teológiai iskolának a kutatási hangsúlyait és módszereit, amelybena szerző maga is képződött 1993–1997, majd 2001-2004 között.