DIMENSIUNEA SOCIO‐PSIHO‐PEDAGOGICĂ A EDUCAȚIEI - PLEŞA, Roxana (2017)
Influențele educative din școală au un rol esențial în actualizareapotențialului fiecărui elev. Pentru ca aceste influențe să fie înafara arbitrariului, este nevoie de o bună cunoaștere a psihologieieducației.În formarea profesorilor sunt importante cunoștințele de psihologiaeducației, întrucât pot să contribuie la eliminarea teoriilor implicite,a judecăților impresioniste sau ideilor speculative. Cunoaștereacondițiilor psihologice în care se produce învățarea școlară oferă omai mare libertate de acțiune cadrelor didactice.