O NOUĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA DISCIPLINELOR OPŢIONALE LA ŞCOLARII MICI - POPA, Daniela (2017)
Deşi conform planului-cadru aflat în vigoare pentru învăţământul primar, disciplinele la decizia şcoliisunt puține la număr, cu alte cuvinte se poate opta pentru lipsa opţionalului din schema orară, lucrarea de faţăpledează pentru aceste discipline. Curriculum la decizia şcolii poate să suplinească cu succes disciplineleobligatorii, oferind micilor şcolari o iniţiere în domenii actuale, mai puţin abordate de curricula de bază. Laprima vedere lucrarea de faţă cuprinde discipline opţionale destul de diferite, însă ideea de la care am pornitîn punerea lor laolaltă este chiar diversitatea.