ÁTOK ÉS BOSSZÚ, PANASZ ÉS DICSŐÍTÉS A ZSOLTÁROKBAN - OLÁH, Zoltán (2017)
A zsoltárokról eléggé megosztottak a vélemények a mai kereszténységben.Nagy általánosságban elmondható, hogy a legtöbbbibliaolvasó szívesen használja a zsoltárokat, mint imádságokat.Ám vannak komoly ellenvetések is és nemcsak olyanokrészéről, akiket nem érdekelne a Biblia értelmezése és a teológia.Ellenkezőleg. Sok elkötelezett pap és krisztushívő néha értetlenüláll egyik másik zsoltárban kibontakozó bosszú és visszafizetésvágya előtt.