METODOLOGIA CERCETĂRII ÎN STUDIILE DE PACE ORTODOXE. MANUAL UNIVERSITAR - SIMION, Marian Gh. (2017)
Religia, ca sistem de referință al societății umane—indiferent de crezul sau forma organizațională pe care aceasta a structurat-o în diverse spații geografice și temporale, și-a găsit un loc important în orice formă de activitate umană. De aceea, prezența Religiei în violența colectivă sau în promovarea atitudinilor pacifiste, nu a reprezentat niciodată ceva nou sau ieșit din comun. Astfel de atitudini au stat adesea la baza solidarității umane și au marcat etape importante de dezvoltare socială și istorică.