ANUARUL INSTITUTULUI DE STUDII ITALO-ROMÂN XII - MÂNDRESCU, Gheorghe (2017)
În perioada directoratului la Accademia di Romania, la Roma în anii 2000, în discuțiilecu Excelența Sa ambasadorul profesor Șerban Stati, îmi exprimam convingerea că viitoruleducației depinde de accentul care se va pune pe capacitatea de a discerne în lumeasupusă bombardamentului informațional ce depășea limitele atinse. Ce a urmat nu estedecât o confirmare a acestei necesități în realitatea supusă manipulărilor într‐o lume totmai avidă de lecturi fragmentate, vizând prea mult spectaculosul și evitând documentareaprofundă.