GEORGE BARIȚIU. MONOGRAFIE. PARTEA A II-A - IONESCU, Toader (2017)
Când am luat hotărârea elaborării acestei monografii, speram atunci, să pot încadra întreaga problematică a lucrării, într-un singur volum. Dar enormul material furnizat de numeroasele și diversele izvoare ale cursului vieții și activităților marelui nostru compatriot, om de cultură, ziarist și publicist, fabricant și comerciant, politician și instituționalist, organizator și conducător al unor așezăminte culturale și de învățământ din Transilvania, mambru al Academiei Române, încă de la înființarea ei, m-a obligat să depășesc limitele unui volum, ordonându-l în trei părți: Partea I, a II-a și a III-a.