CULTURA FINANCIARĂ, SPIRITUL ANTREPRENORIAL ȘI EDUCAȚIA INOVATIVĂ. Culegere de texte, analize și studii de caz pentru studenți și antreprenori - GÖNDÖR, Mihaela (2018)
Educația antreprenorială nu trebuie confundată cu studiile generale de afaceri sau economice, deoarece scopul acesteia este de a promova creativitatea, inovarea, asumarea riscurilor și activitățile independente. În opinia noastră, educația inova¬tivă ajută studenții și antreprenorii să devină mai creativi și mai încrezători în orice activitate pe care o întreprind, generează schimbări de mentalitate pe tot parcursul viețíi, ducând la dobândirea și consolidarea unei culturi antreprenoriale. În plus, educația financiară urmărește să contribuie la formarea unei culturi financiare, care să permită studenților și antreprenorilor să înțeleagă mai ușor modul de funcționare a economiei naționale și oportunitățile de antreprenoriat. Conform unor studii recente, spațiul de start-up și antreprenoriat este modest dezvoltat în România, prin urmare, prezentul volum „Cultura financiară, spiritul antreprenorial și educația inovativă” se dorește o invitație la asumarea de riscuri, la adoptarea unei atitudini creative și inovatoare, la dezvoltarea ideilor și la acțiune, sau altfel spus, o invitație de a avea un spirit antreprenorial.