MAI ÎNVAȚĂ! MODERNITATE, ACCEPTARE, INOVAȚIE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC - FLORESCU, Cristina-Maria; BARTH, Karla; PERȚE, Andra; PĂTROC, Dan (2018)
În ultima săptămână a lunii mai din anul 2017, Facultatea deȘtiințe Socio‐Umane a Universității din Oradea a găzduit prima ediție aunei colecții de evenimente, despre care ne place să credem că vordeveni o tradiție anuală, reunite sub titlul generic „MAI învață!”. Pelângă un târg de carte cu specific educațional, o masă rotundă cu tema„Relația școlii cu părinții în învățământul alternativ și cel tradițional”, optworkshop‐uri pe diverse teme legate de învățământul primar, preșcolarsau special și o conferință națională a studenților din domeniul Științeale Educației, evenimentul central al săptămânii a fost ConferințaNațională „Educația azi: Modernitate, Acceptare, Inovație”, cu patrusecțiuni distincte: Management educațional în context european, Provocărileînvățământului special, Ciclul primar între tradițional și reformă și Cunoaștereși stimulare în educația timpurie. Deși este evident că cele trei cuvintecheie care și‐au găsit loc în titlul conferinței noastre formează, prininițialele lor, cuvântul „Mai” („umbrela” întregii săptămâni), ele nu aufost alese la întâmplare, ci, dimpotrivă, simbolizează o anumită viziuneasupra educației, viziune pe care o împărtășim în cadrul Facultății deȘtiințe Socio‐Umane și, credem noi, în contextul mai larg al specialiștilorîn educație din România.