CURRICULUM. TEORIE ȘI APLICAȚIE - HERLO, Dorin (2018)
Lucrarea cu titlul „Curriculum. Teorie şi aplicaţie”, după cum estestructurată, se doreşte a veni în primul rând în sprijinul studenţilor înscrişila programele de studii din domeniul ştiinţelor educaţiei. În al doilea rând,se poate considera că lucrarea se mai adresează şi cadrelor didactice dinînvăţământul secundar (ori chiar din cel universitar) care‐şi doresc reactualizareadiverselor nuanţe ale teoriei curriculum‐ului sau detectarea noilortendinţe în proiectarea, organizarea, realizarea, evaluarea şi reglarea lui.„Curriculum. Teorie şi aplicaţie” invită cititorul la parcurgerea cincicapitole înlănţuite logic: de la „Societatea cunoaşterii – societatea curriculum‐ului învăţării”, prin „Conceptul de curriculum. Accepţiuni. Funcţii.Fundamente. Teorii”, „Ipostaze ale curriculum‐ului”, „Procesualitateacurriculum‐ului. Proiectare, implementare, evaluare, reglare”, până la„Managementul curriculum‐ului, parte a managementului calităţii”. Pe totparcursul ei, lucrarea relevă concepte valoroase ale domeniului dar şiaplicabilitatea acestora (vezi şi anexele).