AȘEZĂRILE DIN MUNȚII APUSENI - CONSTANTIN, Veronica; SURD, Vasile; NICULA, Alexandru Sabin (2018)
Limite și repere identitare; aspecte cantitativ-comparative; vechimea așezărilor și atestarea documentară; unitățile teritorial-administrative și potențialul lor demografic; repartiția în altitudine a populației și așezărilor; potențialul de polarizare al așezărilor; risipirea așezărilor; așezările monahale; sistemele de așezări; așezările din arealele miniere; analiza SWOT etc.