ANTRENAMENTUL NEUROMUSCULAR ÎN PREGĂTIREA SPORTIVĂ ȘI PREVENȚIA ACCIDENTĂRILOR - BULDUȘ, Codruța (2018)
Performanțele sportive au fost mereu atașateunor termeni ca dăruire, sacrificiu, pricepere,datorie etc. Aprecierile teoretice referitoare la stareade pregătire nu se regăsesc însă obiectiv în realitate.Sintagmele antrenament aerob sau anaerob suntfolosite în completarea planurilor de pregătireobligatorii, fără  ca antrenorii să  aibă  control asuprasituațiilor fiziologice în care sunt puși sportivii.Lucrul frontal cu aceleași încărcături a dus înprea multe rânduri la accidentări ale sportivilor.Rețetele utilizate în pregătirea sportivilor nu puteaufi explicate  și justificate coerent de către antrenori.Raționalizarea antrenamentelor  și standardizareapregătirii au rămas deziderate neînțelese în lumeaantrenorilor de jocuri sportive.