CERCETĂRI ÎN DIDACTICA GEOGRAFIEI - DULAMĂ, Maria Eliza (2018)
Acest volum cuprinde zece cercetări realizate de către profesori înînvățământul preuniversitar și profesori din învățământul universitar, de masteranzide la diverse specializări de la Facultatea de Geografie și de la Facultatea dePsihologie și Științe ale Educației din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.Unele rezultate ale cercetărilor efectuate au fost prezentate în cadrul ConferințeiInternaționale ,,Contemporary trends in teaching and learning geography”,organizată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi de Facultatea deGeografie din Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, în 5-6 noiembrie 2016.Primele două cercetări, prezentate de către profesori din învățământul preșcolar, auvizat organizarea unor activități de învățare în contextul unor activitățiextracurriculare. Într-una dintre lucrări au fost descrise activități de învățare carepot fi organizate în incinta unei mănăstiri cu scopul de a analiza amenajareateritoriului, componentele naturale și antropice ale mediului, specificul șivalorificarea cu scop educativ a acestui spațiu. În cea de-a doua lucrare, se prezintămodul de valorificare cu scop educativ a Parcului de agrement ,,Moara de vânt”,situat în apropierea municipiului Cluj-Napoca. În această cercetare experimentalăs-a pus accentul pe studierea mediului și a comportamentului preșcolarilor în raportcu animalele adăpostite în parc.