Romanticul Liszt. Angelicul şi mefistofelicul în simfoniile Faust şi Dante (2018)
La scurtă vreme după încheierea „anului Liszt”, domnul lector univ. Miklós Fekete,un muzician cu o solidă pregătire muzicologică, a realizat o amplă și binevenită cercetare,bine documentată și solid argumentată. Structurată în două volume, investigația a ajuns lamomentul mult așteptat al publicării, iar relevanța volumului de față, dedicat perioadeiromantice din creația lisztiană, cu trimitere la cele două simfonii, devine evidentă odată cuparcurgerea cuprinsului.