De la Didactică la Didactica științelor Studii și cercetări - CIASCAI, Liliana (2018)
În lucrarea de faţă ne propunem să identificăm etapele de dezvoltare a Didacticii -dezvoltare privită ca un proces multicultural. Urmărim, de asemenea, să evidenţiemcontribuţiile principalelor şcoli de gândire (germană şi nord-europeană, francofonă şi delimbă engleză) la clarificarea statutului Didacticii, a fundamentelor sale teoretice, aobiectului său de studiu şi a metodelor sale, a relaţiilor care se instituie pe verticală sauorizontală între Didactică/Didactici şi alte discipline, aparţinând sau nu, sistemuluiştiinţelor educaţiei.