PORTRET DE GRUP 25 de ani de jurnalism la Universitatea Babeș‐Bolyai - ABRUDAN, Elena (2018)
Calitatea învățământului jurnalistic de la Departamentul deJurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și aleComunicării, Universitatea „Babeș‐Bolyai” Cluj a fost recunoscută în2010 prin acordarea Premiului de Excelență programului Jurnalism –linia română. În cadrul competiției de excelență, organizată înuniversitatea noastră, au fost analizate și evaluate: structuraprogramului, obiectivele pe termen lung, mediu și scurt; programele decercetare desfășurate/în curs de desfășurare/care se vor desfășura;modalitatea de abordare și soluționare a problemelor studenților;gestionarea resurselor umane și a resurselor financiare; metode și tehnicide evaluare/autoevaluare și de monitorizare a programului de studiu;calitatea activității absolvenților acestui program în momentul inserăriiîn societatea comunicațională locală, națională sau internațională. Aurmat o altă recunoaștere, de această dată la nivel național. În perioada2010‐2011, prof. univ. dr. Andrei Marcuș a condus un proiect decercetare, care urmărea stabilirea valorii programelor de studiu existenteîn învățământul universitar românesc, specializarea Jurnalism de laUBB Cluj obținând primul loc în ierarhia stabilită pe domeniulȘtiințelor Comunicării. Menționăm că Departamentul de Jurnalismpăstrează și astăzi această poziție de top în România.