Politica educaţională românească în dezbaterile parlamentare 1919‐1929 - REIANU, Diana-Gabriela (2018)
Lucrarea de faţă îşi propune o analiză a proiectelor demodernizare propuse în învăţământ pe parcursul primuluideceniu interbelic, abordând problema şcolilor şi a procesuluieducaţional aşa cum apare ea reliefată în minutele dezbaterilorparlamentare din acea perioadă. Am considerat oportun sărealizăm o analiză introspectivă asupra a ceea ce parlamentariiinterbelici considerau necesar să se producă în învăţământ,într‐o perioadă în care în România opinia unanimă era căreforma educaţională trebuie regândită şi adaptată noilor condiţiipolitice, economice şi sociale.