Postromanticul Liszt. Semantica valorilor estetice a ultimelor compoziții lisztiene (2018)
Volumul de față oferă, melomanilor și specialiștilor,prezentarea creațiilor târzii ale marelui compozitor din epoca miraculoasă a viselor, legendelorși acelor pasiuni care nu cunosc limite în trăirea lor plină și care, de regulă, rămânneîmplinite. Ni se înfățișează aici, pe paleta multicoloră a componisticii lisztiene epoca tainicelormesaje ale romantismului târziu. Miklós Fekete, muzicologul consacrat investigăriicapodoperelor romantice ale secolului XIX ne îndeamnă cu ispita binecuvântată a pasiuniiștiințifice la aventura cuceririi a celor mai intime valori estetice ale muzicii bătrânului Liszt,cu intenția de a ne familiariza prin aceasta cu întreaga sferă a esteticului romantic în muzicaeuropeană și nu numai.