Kutassunk együtt! A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara által szervezett konferencia előadásai - KÓSA, István; TÓDOR, Imre (2019)
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának legfőbbcélja, hogy tevékenységei révén beágyazódjon Székelyföld gazdasági- és társadalmiéletébe. Ennek nélkülözhetetlen előfeltétele a közoktatásban tevékenykedő kollégákbizalmának elnyerése. Meggyőződésünk, hogy csak így tudjuk a jó képességű,tehetséges és motivált fiatalokat megnyerni képzéseink és a térség számára.Együttműködésünk megerősítése érdekében 2017. november 24-én a CsíkszeredaiKar oktatóival közös tudományos konferenciát szerveztünk, amely a „Kutassunk együtt!”felhívás jegyében zajlott. A középiskolákban tevékenykedő doktorált vagy fokozatnélküli, de kutatásban jeleskedő kollégák az Egyetem csíkszeredai helyszínén működőnégy – mérnöki/természettudományi-, gazdasági-, humán- és társadalomtudományi,valamint pedagógiai (tanárképzés) – tudományterületen oktató kollégákkal közösenés egymásnak mutathatták be a megvalósított, illetve a tervezett kutatási eredményeiket,projektjeiket.