Muzicoanalitice. Studii și crochiuri muzicologice - MERCEAN-ȚÂRC, Mirela (2019)
Această carte este alcătuită din scrieri muzicologice, analize, studii, documentări istorice despre muzicaveche (renaștere, baroc clasicism) și muzica românească modernă și contemporană.Lucrările cuprinse în acest volum au fost prezentate în cadrul unor sesiuni de comunicări științifice,simpozioane, conferințe, sau sunt rezultatul unor sondări stilistico–genuistice având scopul inițial de a seconstitui ca bază pentru un curs de stilistică muzicală ce nu a mai fost finalizat.Conținutul eterogen poate fi ușor deconcertant pentru cititor, însă util celor care ar fi interesați detematica cercetărilor ocazionale pe care le‐am întreprins adaptând conținutul și forma cerințelor manifestărilorștiințifice la care am participat. Majoritatea lucrărilor au fost susținute în cadrul sesiunilor anualede comunicări ale Facultății de Arte, în cadrul Săptămânii Științifice a Universității din Oradea unde activezîn calitate de cadru didactic.Toate textele au fost revizuite în 2018–2019, în unele cazuri completate prin update‐uri ale informațiilorsau prin adăugarea unor analize, exemple, în alte cazuri prin eliminarea unor segmente neconcludente.