Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel Feladatgyujtemény - PĂTCAȘ , Csaba György (2020)
Ezt a feladatgyűjteményt elsősorban segédanyagnakszánjuk az Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel nevűtantárgyhoz, mely opcionálisan választható a Babes–Bolyai TudományegyetemMatematika–Informatika Karán elsőéves egyetemistákszámára. A tantárgy fő célja a hallgatók megismertetése az algoritmikaijellegű egyéni és csapatos programozói versenyekkel, valamint olyanhaladóbb szintű algoritmusok bemutatása, amelyekre más tantárgyakkeretein belül nem kerül sor.Könyvünk hasznos lehet olyanok számára is, akik érdeklődnekaz informatikaversenyek és az algoritmusok világa iránt és mélyíteniszeretnék tudásukat ilyen téren.