Contribuții privind îmbunătățirea managementului accesării și utilizării fondurilor structurale, - ROMAN, Ligia (2020)
Lucrarea îşi propune să evidenţieze factorii care influenţează eficienţa accesarii siutilizării fondurilor structurale europene în vederea cunaoșterii mai detaliate a procedurii deaccesare a fondurilor europene nerambursabile (fondurilor structurale) de către potențialiidoritori, prin exemplificarea unui proiect implementat cu succes. Obiectivul secundar al acesteiteze este evaluarea stadiului cunoaşterii privind politicile comunitare relevante implementăriifondurilor europene precum şi instrumentele implementării acesteia, evaluarea instituţiilorimplicate în procesul de implementare a fondurilor europene, descrierea analitică a stadiuluiactual de accesare, implementare și finalizare a proiectelor, cuantificarea influenţei factorilorsocial-economici asupra managementului fondurilor europene şi crearea de instrumente carepermit creşterea gradului de accesare a fondurilor structurale, având ca finalitate implementareacu success a programelor finanțate din aceste fonduri.