Investițiile publice în infrastructura de bază și dezvoltarea economică locală a comunelor din Regiunea Nord‐Vest în perioada 2002‒2014 - PAVEL, Alexandru (2020)
În cadrul acestei teze de doctorat este analizată relația dintre dezvoltareaeconomică locală a comunelor din Regiunea Nord‐Vest din România și o serie de factoriconsiderați determinanți ai acestei dezvoltări, între care o atenție aparte a fost acordatăinvestițiilor în infrastructura locală de bază. Pornind de la asumpția că investițiilepublice în infrastructură stimulează dezvoltarea economică, teza de doctorat încearcă săarate măsura în care dezvoltarea economică a comunelor din Regiunea Nord‐Vest a fostinfluențată, între altele, de investițiile în infrastructura locală de bază finanțate dintr‐unprogram nerambursabil de preaderare la Uniunea Europeană (Măsura 2.1 a ProgramuluiSAPARD) și dintr‐un program național care a vizat aproximativ același tip de obiectivede investiții ca și programul de preaderare, respectiv OG nr. 7/2006.