Propovăduirea Evangheliei în era digitală - VIDICAN-MANCI, Liviu (2020)
În era digitală este nevoie de un discurs convingător, pregătit şicare vine din inimă. Predicatorul absolut este Domnul Iisus Hristosdespre care Sfântul Evanghelist spune că îi învăţa pe oameni „caUnul care are putere, iar nu cum îi învăţau cărturarii lor” (Matei 7, 29).Este de prisos să mai adăugăm că în era digitală discursul auzitsau citit este într-o competiţie puternică cu imaginea. Imagineabună sau rea inundă spaţiul şi le este oferită oamenilor prin televizor,prin internet, sau prin telefonul mobil. Imaginile sunt percutanteşi seducătoare.Generaţia oamenilor tineri, chiar dacă teoretic a făcut oră de religiela şcoală, are firave preocupări spirituale sau nu le are deloc. Secularizareaîşi spune cuvântul. Pornirile păcătoase te pun pe gânduri.Părinţii şi profesorii, precum şi preoţii, sunt dezorientaţi cu privire lamijloacele pe care trebuie să le folosească pentru a-i ajuta.