Misiunea lui Hristos misiunea noastră Fundamentele hristologice ale misiunii creștine - PINTEA, Simeon Ștefan (2020)
Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel întrupat, este măsura tuturor celor cereștiși a celor pămânești. Dacă Îl cugetăm ca Dumnezeu, El este Dumnezeu desăvârșit.Dacă Îl gândim ca Om, El este Omul desăvârșit. În El avem pe Făcătorul a toate(Ioan 1,3) și tot în El avem descoperirea „gândului lui Dumnezeu” referitor la omși la lume (Coloseni 1,16). „Hristos este pururea actual și anticipează continuuactualitatea”.Din acest motiv, Taina lui Iisus Hristos, a Persoanei și a lucrării Sale, trebuiedescoperită în întreaga ei amploare și tălmăcită, atât cât este omenește posibil, pentrutoate generațiile. Lumea a căutat dintotdeauna soluții pentru diversele probleme careo frământă, „soluțiile la care începe […] să se oprească, după căutări și experiențechinuitoare, omenirea de azi, i-au fost indicate de mult în formă nedezvoltată întaina persoanei și operei lui Iisus Hristos”. Astfel, țelul misiunii Sale este tocmai acelade a oferi soluția: comuniunea desăvârșită și veșnică cu Dumnezeu în Împărățiacerurilor ca sens ultim al existenței.