Ascultarea credinței, Volumul IV, Exegeze la pericope pauline – sâmbetele perioadei Octoihului (XX‐XXXVI) - BENEA, Nicolae Olimpiu (2020)
Pericopa Apostolului de astăzi, din epistola a doua a sfântuluiApostol Pavel către Corinteni, capitolul 1, versetele 8 la 11, deschidedureroasa pagină a uneia din suferințele Apostolului Pavel, însă înacelași timp, în mijlocul necazului în care ajunsese să nu mai aibă nicionădejde de viață, ne prezintă frumusețea și unicitatea rugăciunii demijlocire. Concluzia spre care ne îndreaptă această pericopă este căDumnezeu îngăduie necazul peste viața creștinului, dar în acelașitimp, primind rugăciunile de mijlocire ale Bisericii, Dumnezeuizbăvește din necaz, prefăcând, în același timp, rugăciunilemijlocitoare în daruri pentru cei credincioși…