Ascultarea credinței, Volumul VI, Exegeze la pericopele Apostolului de la praznice împărătești și sărbătorile sfinților - BENEA, Nicolae Olimpiu (2020)
Pericopa Apostolului de astăzi, din sâmbăta de după NaștereaDomnului - este din a doua Epistolă a sfântului apostol Pavel cătreTimotei, capitolul 3, primele 9 versete. Ca şi în prima epistolă cătreTimotei, partea centrală a epistolei este marcată de o prezentare apericolului apostaziei în contextul vremurilor din urmă, eshatologice.În 1 Tim 4 citeam: „1 Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile celede apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurilecele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor.