Teologia și filosofia politică – arheologia limbajului sacramental la Giorgio Agamben - PANAITE, Ovidiu; IVAN, Ioana (2020)
Prezenta lucrare își propune să îmbogățească universulteologiei politice prin analiza scrierilor lui Giorgio Agamben,un analist (teolog, filosof, filolog...) actual care supunedezbaterii, agorei europene, concepte care pornesc dintr-oadâncă responsabilitate față de prefacerile prin care atrecut și trece Europa secolului XX și XXI. Structurată în treipărți, lucrarea atinge cele trei mari domenii de cercetare șianume: teologia politică, filosofia politică și arheologialimbajului sacramental.