Chipul lui Mesia la proorocii Vechiului Testament - BĂLAȘA, Justinian (2020)
Iisus observă insistențele cu care contemporanii săi cercetează scripturileși, cu toate acestea, ei rămân slabi în credință. De aceea, îi mustră. La râvnaiudeilor Iisus adaugă îndemnul Său: „Cercetaţi Scripturile, că socotiţi că înele aveţi viaţă veşnică. Şi acelea sunt care mărturisesc despre Mine (In 5,24).De la acestea plecând, am decis să elaborăm o lucrare de sistematizare,menită să evidențieze Chipul lui Mesia/Hristos. Similare sunt operele realizatede părintele Nicolae Neaga – Hristos în Vechiul Testament, Geza Vermes –Chipurile lui Iisus Hristos și lucrarea părintelui Dumitru Stăniloae – Chipulevanghelic al lui Iisus Hristos.