Managementul organizațiilor sportive. Abordări teoretice - BUHAȘ, Sorin (2020)
Cartea are ca obiectiv principal prezentarea cadrului teoretic generalcu privire la managementul organizațional și al celui sportiv, în mod special.Autorul fundamentează necesitatea acestei lucrări prin faptul că mediul înconjurător,indiferent de formele în care este organizat, este structurat după anumitelegi. Structurile care îl compun se manifestă impuse de reguli și legi, ordineafiind cea care le guvernează. Aceste forme de organizare implică știința de aconduce. În perioada actuală această știință poartă denumirea de managementși este orientată spre mediul organizațional. Apare ca activitate științifică,managementul organizațional.