Management intercultural în România. Cazul IMM‐urilor cu capital străin, producătoare în sistem lohn - MATEESCU, Veronica M. (2020)
Domeniul managementului, marcat o perioadă îndelungatăde timp de o concepție universalistă, care decontextualizapracticile și principiile sale de aplicare, a suferit o schimbaremajoră în momentul în care s-a pus problema existenței unordiferențe economice, sociale, instituționale, culturale etc. careau impact asupra activității unei organizații. Principala mizăera eficiența organizațională și identificarea factorilor posibilicare pot contribui la aceasta. În acest context, s-a conturat,treptat, managementul intercultural (MI), ca domeniu de studiuindependent, la început sub forma managementului comparat și/ sau a managementului internațional.