Omiletica și catehetica în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 2. Bio‐bibliografiile profesorilor din facultățile și departamentele de teologie din Patriarhia Română – ghid bibliografic – - NOJE, Gabriel; PAŞCA-TUŞA, Stelian; POPA-BOTA, Ioan; ŞOPTEREAN, Bogdan; NEGREA, Bogdan; VIDICAN-MANCI, Liviu (2020)
Propovăduirea mesajului lui Hristos este parte esențială a slujiriifiecărui preot. A vesti Evanghelia nu este o chestiune de opțiune, de avrea sau a nu vrea, este angajamentul major la programul de mântuireal lumii. E atât de înaltă chemarea, încât niciun preot nu ar trebui să‐șipermită să o ignore. Verdictul prorocului este clar, Dumnezeu va ceresângele celor ce vor pieri din mâna predicatorului indiferent.Studentul la teologie, viitorul preot și clericul însuși, trec prinetape complexe de formare. Exigența de a avea o viață aleasă și de acunoaște Sfintele Scripturi se completează cu lecturile bogate din SfințiiPărinți și literatură, din filosofie și istorie, din sociologie și psihologie și,de ce nu, din domeniile cunoașterii la care are acces într‐un fel sau altul.