Omiletica și catehetica în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 3. Sistematizare tematică – ghid bibliografic – - VIDICAN-MANCI, Liviu; PAŞCA-TUŞA, Stelian; NEGREA, Bogdan; ŞOPTEREAN, Bogdan; POPA-BOTA, Ioan; CHIRA, Ioan; NOJE, Gabriel (2020)
Părinți și literatură, din filosofie și istorie, din sociologie și psihologie și,de ce nu, din domeniile cunoașterii la care are acces într‐un fel sau altul.Chiar dacă i se pun la dispoziție cursuri bine elaborate, cel puțin la Omiletică și Catehetică, are nevoie de un arsenal de instrumentarbibliografic. Nu se poate evolua în predică decât cunoscând foarte binece s‐a propovăduit înainte și cum s‐a propovăduit, de a ști cum sepredică și de a‐ți proiecta realist cuvântul în actualitate. Astăzi avem ladispoziție milioane de înregistrări predicatoriale; din toată lumeacreștină.