Imagini ale intersubiectivității - PANTEA, Ana (2020)
Dacă ne referim la intersubiectivitate ca la un fundament pentru constituireade către eu şi celălalt a relaţiilor sociale, atunci prin teoriile intersubiectivităţii seexplicitează modalităţile prin care un eu şi tu împărtăşesc experienţe din lumeavieţii şi comunică.Relaţionarea intersubiectivă este simplu spus ce se întâmplă aici şi acum. Ocomunitate educaţională este intersubiectivă atunci cânt toţi participanţii suntconvinşi de unicitatea perspectivei lor şi ei interacţionează pe baza unui conţinutdat. Prin interacţiunea asupra conţinutului dat, prin comunicare, se naşte de fapt onouă lume comună. Un astfel de context a fost numit de unii filosofi comunitatedialogică sau comunitate hermeneutică. Ceea ce este interesant în acest contexteste interacţiunea dintre subiecţi şi finalitatea acestei interacţiuni la nivelul vieţiicotidiene. Astfel partenerii cooperează pentru a stabili o lume împărtăşită încomun în care consensul este posibil şi sensul poate fi stabilit între participanţi.