Împlinirea omului în viața de familie - VLAICU, Patriciu Dorin (2020)
Apropiindu-mă de împlinirea vârstei de 50 de ani, îninima mea s-a născut o întrebare pe care o considerfoarte importantă: dacă mi-ar cere Dumnezeu să aleg osingură zi din trecutul vieţii mele care să rămână exactașa cum a fost ea trăită, care ar fi aceasta?Într-o clipă am recunoscut-o. Este fără nicio îndoialăziua în care mi-am cunoscut soţia. Era în prima jumătatea lui octombrie a anului 1992, în biblioteca Facultăţiide Teologie Ortodoxă din Cluj. Aceea zi mi-a marcatîntreaga viaţă într-un mod în care nu mi-aș fi închipuitvreodată. De atunci a început ceva ce nu poate fi explicatîn cuvinte. Pe zi ce trecea simţeam că suntem făcuţiunul pentru altul și bucuria întâlnirii se vădea a fi încununatăde o complementaritate care se exprima în multeși minunate forme. Când am simţit că persoana pe caream întâlnit-o este cea pe care o așteptam și pentru caremă rugam de când m-am deșteptat la credinţă, nu amezitat să-mi exprim clar sentimentele și mi-am făcut cunoscuteintenţiile serioase. După nici trei luni ne-am făgăduitunirea pe veșnicie, iar nunta noastră a avut loc laînceputul lunii mai 1993.